Περίπου το 20% του παγκόσμιυ πληθυσμού υποφέρει από δυσκοιλιότητα.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Γαστρεντερολογίας, η δυσκοιλιότητα ορίζεται ως ο συνδυασμός τεσσάρων παραγόντων. Ο πρώτος παράγοντας είναι η δυσκολία στην κένωση, όταν αυτή συμβαίνει 1 στις 4 φορές. Ο δεύτερος στη συχνότητα των κενώσεων, όταν δηλαδή αυτές είναι 2 ή και λιγότερες μέσα σε μία εβδομάδα. Ο τρίτος παράγοντας είναι η σκληρότητα των κοπράνων, συνοδευόμενη από πόνο, και τελευταίος είναι η αίσθηση μη επαρκούς κένωσης.
Τα παραπάνω δημιουργούν αίσθημα δυσφορίας, λόγω της υπερβολικής προσπάθειας, που καταβάλλει κανείς κατά την κένωση.
Δευτερευόντως, οι ημιτελείς κενώσεις ή και η απουσία τους δημιουργούν μία άβολη αίσθηση λόγω του «φουσκώματος».
Δείτε ποιες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα: